пʼятниця, 14 жовтня 2016 р.



Історія Покрови пресвятої Богородиці
14 жовтня - Покров пресвятої Богородиці. Це свято, як вважається, з'явилося більше тисячі років тому - в 910 році в Константинополі, і пов'язане з явищем Богородиці. Саме слово "покров" означає "покривало".
У місті, яке тоді перебував в облозі у сарацинів, був храм, де зберігалися головний убір і пояс Богородиці.
Вночі, коли обложені городяни молилися про порятунок, місцевиму юродивому Андрію Константинопольському прийшло бачення: Богородиця зняла зі своєї голови покривало і простягнула над народом. Після цієї нічної молитви сарацини відступили.
Таким чином, чудесний покров захистив місто. Свято стало символом заступництва, допомагав воїнам здобувати перемоги в битвах.
Вважається, що на Покров молитви і замовляння про заміжжя володіють великою силою, тому що мріють про весілля дівчата намагаються провести ритуал, щоб вийти заміж протягом року.
В чому допомагає Покров пресвятої Богородиці
У цей день рано вранці самотнім жінкам, що мріють знайти свою половинку, потрібно взяти чистий аркуш паперу і докладно перерахувати на ній характеристики чоловіка своєї мрії. Внизу треба дописати "На все воля Божа", після чого відправитися до церкви на службу. Там біля ікони Богородиці поставити свічку Святій. Дома освячену записочку потрібно сховати в затишному містечку.
Існує повір'я, що якщо рано вранці дівчина поставить свічку біля ікони Покрови Пресвятої Богородиці і прочитає молитву, то раніше за всіх вийде заміж:
"Покров-батюшка, покрий землю сніжком, а мене женишком" або "Покров-Матінка, покрий землю сніжком, а мене молоду хусткою".

Немає коментарів:

Дописати коментар