вівторок, 29 листопада 2016 р.

Вітання всім!
 Сьогодні День домашніх тварин.

Щорічно 30 листопада в багатьох країнах відзначається Всесвітній день домашніх тварин.

Ідея проголошення даного свята була озвучена на Міжнародному конгресі прихильників захисту природи, що проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Тоді різні екологічні організації та природоохоронні суспільства заявили про готовність організовувати різноманітні масові заходи, спрямовані на виховання в людях почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і за домашніх тварин.
З тих пір свято проводиться щорічно і присвячується всім одомашненим людиною тваринам, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших». Не дивно, що девізом цього Дня стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив», які звернені до всіх нас.
Заходи, присвячені Дню, дуже різноманітні і в кожній країні проходять по-своєму. Десь проводяться пікети на захист тварин від жорстокого поводження, десь флешмоби на підтримку створення притулку або клінік для тварин, десь виставки кішок і собак і т.д. А хтось у цей день дозволяє свої домашнім вихованцям робити все, що було заборонено раніше (рвати шпалери, гризти меблі та тапки, лазити по шторах, є зі столу ...), або купує своєму улюбленцю величезна кількість смакоти, а хтось просто приділяє максимум уваги своєму пернатому, водоплавних або чотириногого друга.
До речі, серед акцій останніх років, яка набуває все більшого поширення по всьому світу, - акція «Дзвіночок», коли в зоопарках будь-якого міста чи країни протягом однієї хвилини діти дзвенять в дзвіночки, привертаючи тим самим увагу всіх до проблем захисту тварин.


2 коментарі: